Wil je van je passie in koken en eten serveren je beroep maken? Je kunt catering- en hotel management cursussen volgen. Na het volgen van deze cursus is het voor je gemakkelijker om je carrière in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie voort te zetten. Je kunt bijvoorbeeld werken in een restaurant, café, hotel of resort. Je kunt ook je eigen horecazaak starten. Deze industrie is breed en de vraag naar competente kook professionals stijgt. Horeca is een van de industrieën die altijd bestaan. Je kunt er dus zeker van zijn dat je een betere carrière in deze branche zult hebben. Dus, wat voor cursussen moet je volgen om je carrière in de horeca te starten? Hier zijn drie cursussen die je moet volgen.

Cursus hotel- en cateringmanagement

De horeca groeit altijd. Dit veld vereist getalenteerde mensen met solide communicatieve vaardigheden en het vermogen om in een team te werken. Als je een sterke passie hebt in de voedings- en drankenindustrie, moet je je inschrijven bij de hogere hotelschool om een ​​cursus cateringmanagement te volgen. Deze cursus is niet alleen geschikt voor degenen die hun carrière willen starten, maar ook ideaal voor mensen die willen overstappen naar een boeiende baan in de horeca. Je leert veel dingen die te maken hebben met de horeca en hotellerie. Je kunt bijvoorbeeld leren over voedselproductie en -service, voedingswetenschap, front office management, hotelmanagement, evenals basis boekhouding en marketing. Na het voltooien van deze cursus kun je werken in de horeca, huishouding, front- en backoffice van een hotel, boekhoudkundig personeel in een hotel en nog veel meer.

Cursus Voedsel- en Drank beheer

Werken in de horeca stelt je in staat om het beste eten voor de klanten te serveren. Als de klanten tevreden zijn met het eten, ben je trots op jezelf. Om als cateraar aan de slag te gaan, moet je een opleiding eten en drinken volgen. Deze cursus is specifieker dan een cursus hotelmanagement. Je leert de basisprincipes van deze branche, waaronder productontwikkeling, menuplanning en prijsstelling, drankservice recht en andere cursussen. Na afronding van deze opleiding kun je aan de slag in de restaurant-, hotel- en cateringservice. Daarnaast kunt je ook je eigen feestplanningsbedrijf of thuiscateringbedrijf starten.

Cursus Voedselveiligheid en Hygiëne

Om een ​​horecabedrijf te runnen, moet je ervoor zorgen dat alle processen voor het bereiden van voedsel hygiënisch zijn. Je moet dus een cursus voedselveiligheid en hygiëne volgen. Tijdens deze cursus leer je hoe je het voedsel moet bereiden, bewaren en koken op basis van veiligheidsrichtlijnen. Houd er rekening mee dat besmet voedsel onaangenaam is om te eten. Het kan je klanten ook ernstig ziek maken. Goede kennis over voedselveiligheid en hygiëne is dus essentieel als je in de voedingsindustrie wilt werken. Deze cursus leert je over de levensmiddelenwetgeving om je te helpen het voedsel veilig te bereiden. Ook leer je over voedselbesmetting en hoe je dit kunt voorkomen. Om de veiligheid van het voedsel te garanderen, leer je over gevarenanalyse en kritische controlepunten.